FESTIWAL SMAKÓW REGIONALNYCH
Festiwal Smaków Regionalnych Gdańsk 2025 to nowe wydarzenie skierowane do konsumentów, restauratorów, pasjonatów dobrej kuchni, gdzie ofertę przedstawią producenci lokalnej żywności i napojów z wielu regionów Polski.
Zapraszamy 1-2 marca 2025 do AMBEREXPO, aby rozsmakować się w polskich regionach i miło spędzić czas. Wstęp wolny. Pobierz bezpłatną wejściówkę: https://www.ebilet.pl/biznes/targi/festiwal-smakow-regionalnych?partner=miedzynarodowetargigdanskie
Festiwal będzie trwał dwa dni – w sobotę i niedzielę od 10:00 do 18:00.
Wydarzenie ma na celu promocję zdrowej żywności w każdej kategorii wiekowej, gdzie konsument otrzyma rzetelną wiedzę, a ponadto będzie mógł w ciekawy i alternatywny sposób spędzić weekend – kosztując pysznego jedzenia oraz korzystając z atrakcji towarzyszących festiwalowi.
Tu w jednym miejscu:
- odkryj kulinarne sekrety regionów
- spotkaj się z influencerami foodies
- odkryj Farmę Alexa i inne atrakcje dla dzieci
- odwiedź poranny ryneczek smaków
Dlaczego warto być na Festiwalu?
Edukacja i Świadomość Żywieniowa
Festiwal Smaków Regionalnych to także platforma edukacyjna. W ciągu dwóch dni uczestnicy będą mogli zdobyć wiedzę na temat zdrowego odżywiania oraz korzyści płynących z konsumpcji regionalnych i nieprzetworzonych produktów. Planowane są panele dyskusyjne z udziałem uznanych prelegentów oraz warsztaty, m.in. z przygotowywania kiszonek, zdrowych słodyczy czy jadalnych chwastów.
Produkty regionalne i zero waste
Podczas festiwalu będzie można zakupić szeroki wachlarz produktów regionalnych, w tym wyroby rybołówstwa, mleczne, mięsne, cukierniczo-piekarnicze, przetwory owocowo-warzywne, oleje, napoje i miody. Wydarzenie promuje także ideę zero waste, zachęcając do świadomej konsumpcji i minimalizacji odpadów, co wpisuje się w tradycję kuchni pomorskiej.
Co znajdziesz na miejscu?
- Food court pełen pysznych dań kuchni regionalnych
- Wysokiej jakości produkty od producentów z różnych regionów
- Świeże soki i wyśmienite mocktaile
- Naturalne przetwory i kiszonki
- Pokazy live cooking znanych szefów kuchni
- Prelekcje ekspertów ds. żywienia
- Zabawy i animacje dla dzieci
- Spotkania z influencerami foodies
Spotkajmy się!
1 marca (sobota) – 10:00 – 18:00
2 marca (niedziela) – 10:00 – 18:00