Kalendarz

«
Grudzień 2017
»
pn wt śr cz pt sb nd
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FOOD-to-GO

8. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii
06-07.02.2018, Gdańsk, Organizator: Targi w Krakowie Sp. z o.o.


W dniach 6-7 lutego 2018 już po raz 8 odbędą się Targi FOOD-to-GO. Wydarzenie, które łączy w sobie wiele elementów: wystawę, ciekawy program towarzyszący oraz nowe spojrzenie na branżę gastronomiczną. To z pewnością jedno z najszybciej rozwijających się wydarzeń targowych, które w pełni odpowiada na potrzeby branży. Idealne miejsce do prezentacji nowych trendów w gastronomii, które usprawniają pracę i pozwalają wyróżnić się restauracjom na kulinarnej mapie Polski.

Tematem przewodnim 8. edycji Targów będzie francuskie bistro w polskiej odsłonie jako miejsce łączące restaurację, kawiarnię, cukiernię i bar, w którym można zjeść szybko i w przyjemnej atmosferze. W myśl tej zasady przygotowaliśmy specjalną, nową Strefę Multi Café, która pozwoli właścicielom obiektów gastronomicznych odnaleźć inspiracje i produkty, które mogłyby stać się dopełnieniem ich lokalu.

Do Strefy Multi Café zapraszamy firmy oferujące: zastawę stołową, porcelanę, sztućce, meble, oświetlenie, tekstylia i dekoracje, wyposażenie ogródków, zadaszenia, pergole, akcesoria z zakresu architektury ogrodowej.

Strefa Deserowe Inspiracje
Nieodłączną częścią Targów FOOD-to-GO jest Strefa Deserowe Inspiracje. To tutaj co roku swoje produkty prezentują producenci i dystrybutorzy kawy, herbaty, czekolady oraz słodkich i słonych deserów, dodatków i dekoracji cukierniczych. Od lat Strefa gromadzi pomorskich mistrzów cukiernictwa i kucharzy umożliwiając im nawiązanie kontaktów biznesowych i poznanie nowych receptur. Mini desery, słodkie przekąski, koktajle oraz sztuka dekorowania tortów i ciast to wybrane tematy, które pojawią się w kolejnej odsłonie tej części Targów.

Strefa Prezentacji i Warsztatów
Targi FOOD-to-GO to nie tylko produkty i usługi prezentowane na stoiskach. To również bogaty dwudniowy program seminaryjno-warsztatowy będący wynikiem obserwacji rynku i zmieniających się trendów w branży. Pokazy i prezentacje przygotowywane są we współpracy ze znanymi kucharzami, cukiernikami i ekspertami gastronomii.

W 2017 w ramach Strefy Prezentacji i Warsztatów swoje umiejętności zaprezentowali
• Tomasz Fierke znany z video bloga „Kucharz z Kaszub”
• Mistrzowie Cukiernictwa: Marta Truskolawska-Plichcińska oraz Dawid Makurat
• Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku
Szczegóły na temat wydarzenia dostępne są na stronie www.foodtogo.pl.

Kontakt:

Paulina Polewka
Tel: +48 12 651 90 11
Tel. Kom.: +48 506 049 112
Fax: +48 12 644 61 41
polewka@targi.krakow.pl

Organizator:

Targi w Krakowie Sp. z o.o.
Ul. Galicyjska 9
31-586 Kraków
www.targi.krakow.pl